ОСМА БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА

Информација

Избор језика: Српски | Русский | English | 中文

Почетна
О школи
Новости
Информације за родитеље
Информације за ученике
Информатор
Интернет настава
Такмичења
Успешни ученици
Галерија
Контакт

Најсвежије новости

У циљу пружања подршке ученицима и родитељима све правовремене информације о распореду емитовања образовних садржаја и другим релевантним иницијативама које доприносе остваривању предвиђених исхода наставе и учења, су доступне на линку www.rasporednastave.gov.rs. Све потребне информације о наставним садржајима и коминикацији са предметним наставницима постављене су у делу ИНТЕРНЕТ НАСТАВА, у одељку предметног настaвника. Ученици треба свакодневно да прате постављање садржаја и достављају потребне информације својим предметним наставницима на начин како је написано у тексту предметног наставника.

1.1.2022
НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА

24.12.2021
НАТАЛИЈА ПАВЛОВИЋ, УЧЕНИЦА ОДЕЉЕЊА 3/7, ОСВОЈИЛА ЈЕ ДВЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У САВРЕМЕНОМ И ЏЕЗ ПЛЕСУ КОЈЕ

22.12.2021
НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ФУТСАЛУ ОДРЖАНОГ ДАНА 21. 12. 2021. ОСМА БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА ЈЕ У КАТЕГОРИЈИ УЧЕНИЦИ 1-4 РАЗРЕД ОСВОЈИЛА 2. МЕСТО.

21.12.2021
ПРИЛОГ ОДЕЉЕЊА 4/9

21.12.2021
ПОСЕТА ПРВИХ МАТУРАНАТА ИТ СМЕРА ОСМЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ЈЕДНОЈ ОД ВОДЕЋИХ ИТ КОМПАНИЈА

14.12.2021
ТИЈАНА САВИЋЕВИЋ, УЧЕНИЦА ОДЕЉЕЊА 2/5, ЈЕ ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО У ЖЕНСКОЈ ЛИГИ У ШАХУ

14.12.2021
АНДРЕА РАЈШИЋ ДОКТОРАНДКИЊА НА УНИВЕРЗИТЕТУ CURTIN (АУСТРАЛИЈА) И ЧЛАННИЦА NASA- ИНОГ ТИМА ОДРЖАЛА ПРЕДАВАЊЕ „ЧЕТВРТИ КАМЕН ОД СУНЦА“

(Прикажи све новости)


Информација за родитеље и ученике који желе да упишу Осму београдску гимназију

У први разред гимназије уписује се 120 учеика на друштвено-језички смер и 120 ученика на природно-математички смер. Попуњавање листе жеља:

На првом месту упишете "Осма београдска гимназија - друштвено-језички смер", а на другом месту "Осма београдска гимназија - природно-математички смер" или обрнуто, у зависности од интересовања ученика. Програм првог разреда гимназије је исти за оба смера.

Гимназија даје могућност учења трећег страног језика. При упису ученик може, ако жели, да изабере похађање наставе трећег страног језика тј факултативне наставе страног језика, који није учио у основној школи - наставе јапанског језика, шпанског или руског језика.

Велики број талентованих ученика уписује гимназију сваке године, тако да своја интересовања за музиком, сликањем, цртањем или глумом остварују у Хору, Ликовној секцији или правећи са професорима гимназије представе са којима наступају.

Дебатни клуб, историјска секција, математичка секција, посете факултетима, институтима, музејима, позориштима, галеријама су само неке од могућности, које гимназија пружа заинтересованим ученицима. Велики број ученика се такмичи и постигнути резултати им омогућавају да упишу факултет без полагања пријемних испита. Врло способан тим професора гимназије успева да развије способности ученика, а тиме допринесе освајању републичких награда сваке године.

Око 96% ученика који заврше Осму београдску гимназију уписују државне факултете.


 

Копирајт © Осма београдска гимназија, Србија. Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.