ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

У Осмој београдској гимназији 7. јуна 2024. године организована је хуманитарна изложба коју су осмислили и припремили ученици 2/2, Наталија Јововић, Јована Пантић и Огњен Спасков.

Приход сакупљен на изложби је дониран удружењу НУРДОР које помаже родитељима деце оболеле од рака. На изложби су се, према замисли ученика, продавали ручно рађен накит, ауторске фотографије, графике и цртежи, домаће кифлице и колачи, као и дониране књиге и други предмети.

Ученици су, уз подршку школе, сами контактирали удружење НУРДОР, позвали медије и узимали активно учешће у свакој фази реализације ове идеје. Прилог о изложби је емитован истог дана у Београдској хроници. Укупним средствима додата су и средства, прикупљена у еколошкој акцији сакупљања папира за рециклажу, која се одвијала у школи непосредно пре изложбе а коју је покренула проф. Светлана Маринковић.

Одазив ученика, наставника, запослених школе, као и родитеља је био изузетан и прикупљена су значајна новчана средства.

Ученици, као и школа, су добили захвалнице од удружења.

Свако има шансу да постане волонтер НУРДОР-а. Још један од резултата ове изложбе је да су се наши ученици заинтересовали да активније убудуће помажу Удружењу и желе да подстакну и друге да учине исто.

<